Yeşil Mercimek Çorbası, Kıymalı Kabak Dolması,
25.12.2014 14:44
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler
- Onbir bardak su
- Bir fincan yeşil mercimek
- Bir çay bardağı pirinç
- Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- Limon
Hazırlanışı
- Bir tencereye su, mercimek, pirinç , ½ nane, ½ çorba kaşığı tereyağını koyun
- Kaynayınca tuzunu ekleyin
- Pirinçler nişastayı bırakıncaya kadar pirinin ve kalan tereyağını, naneyi tavada kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin
- Limon suyunu ekleyin
- Servis yapın
KIYMALI KABAK DOLMASI
Malzemeler
- 2 kilo kabak
- 300 gram kıyma
- 2 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Hazırlanışı
- Öncelikle kıymayı karıştırma kabının içine alın.
- Üzerine pirinci, soğan rendesini ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Daha sonra harcınıza tuz, karabiber, kuru nane, salça ve domates rendesini de ekleyip malzemeler iyice karışına kadar yoğurun.
- Harç hazırlandıktan sonra kabakları yıkayın ve güzel görünmesi için çatal ya da bıçak yardımıyla çizin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların iç kısımlarını oyarak çıkarın.
- Oyduğunuz kabakların içine çok fazla olmayacak şekilde iç harçtan koyun.
- İçine çok bastırarak doldurmayın çünkü pirinçler şişecektir hafif boşluk kalsın.
- Doldurduğunuz kabakların üzerine dağılmaması için domatesten kapak yapabilirsiniz.
- Dolmalarınızı bitişik bir şekilde tencereye dizin.
- Tencerenin yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun biraz sıvı yağ ekleyip yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Kabak dolmanızı dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
KESTANE ŞEKERİ TARİFİ
Malzemeler
- 500 gr. Kestane
- 100 gr. kadar bayat kek
- 50 gr. bitter çikolata
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Bulamak İçin
Kakao, Hindistan cevizi, Fıstık
Hazırlanışı
- Kestaneleri derin bir tencere de hafifçe haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Tekrar suyunu değiştirerek soyduğunuz kestaneleri haşlayın.
- Kestaneleri haşladığınızda kalan suyu ile birlikte çikolatayı da içine ekleyerek mutfak robotundan geçirin.
- Hazırladığınız kestane püresinin içine şeker ve ufalanmış keki de ilave ederek robottan geçirin.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
- Tercihe göre kakao, çekilmiş fıstık veya hindistan cevizine bulayın
- Hazırladığınız şeker toplarını bir gece dinlendirin.
Afiyet olsun.