Yeşil Mercimek Çorbası, Kıymalı Kabak Dolması,

25.12.2014 14:44

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

 

Malzemeler

  • Onbir bardak su
  • Bir fincan yeşil mercimek
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon

Hazırlanışı

  • Bir tencereye su, mercimek, pirinç , ½ nane, ½ çorba kaşığı tereyağını koyun
  • Kaynayınca tuzunu ekleyin
  • Pirinçler nişastayı bırakıncaya kadar pirinin ve kalan tereyağını, naneyi tavada kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin
  • Limon suyunu ekleyin
  • Servis yapın

   KIYMALI KABAK DOLMASI

Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 300 gram kıyma
  • 2 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

 

Hazırlanışı

  • Öncelikle kıymayı karıştırma kabının içine alın.
  • Üzerine pirinci, soğan rendesini ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra harcınıza tuz, karabiber, kuru nane, salça ve domates rendesini de ekleyip malzemeler iyice karışına kadar yoğurun.
  • Harç hazırlandıktan sonra kabakları yıkayın ve güzel görünmesi için çatal ya da bıçak yardımıyla çizin.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların iç kısımlarını oyarak çıkarın.
  • Oyduğunuz kabakların içine çok fazla olmayacak şekilde iç harçtan koyun.
  • İçine çok bastırarak doldurmayın çünkü pirinçler şişecektir hafif boşluk kalsın.
  • Doldurduğunuz kabakların üzerine dağılmaması için domatesten kapak yapabilirsiniz.
  • Dolmalarınızı bitişik bir şekilde tencereye dizin.
  • Tencerenin yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun biraz sıvı yağ ekleyip yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Kabak dolmanızı dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

KESTANE ŞEKERİ TARİFİ

Malzemeler

  • 500 gr. Kestane
  • 100 gr. kadar bayat kek
  • 50 gr. bitter çikolata
  • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Bulamak İçin

Kakao, Hindistan cevizi, Fıstık

 

Hazırlanışı

  • Kestaneleri derin bir tencere de hafifçe haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Tekrar suyunu değiştirerek soyduğunuz kestaneleri haşlayın.
  • Kestaneleri haşladığınızda kalan suyu ile birlikte çikolatayı da içine ekleyerek mutfak robotundan geçirin.
  • Hazırladığınız kestane püresinin içine şeker ve ufalanmış keki de ilave ederek robottan geçirin.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
  • Tercihe göre kakao, çekilmiş fıstık veya hindistan cevizine bulayın
  • Hazırladığınız şeker toplarını bir gece dinlendirin.

Afiyet olsun.