PIRASA ÇORBASI - BEŞAMEL SOSLU SUCUKLU FIRIN MAKARNA - ÇİKOLATALI AYVA TATLISI

29.12.2014 11:42

PIRASA ÇORBASI

Malzemeler:

  • 3 kalın pırasa
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 ince doğranmış kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı sebze suyu
  • Karabiber ve tuz.
  • 3-4 dal maydanoz

Hazırlanması:

  •  Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp soğanları ve pırasayı ilave ederek kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Sebze suyunu ilave edip kapağını kapatın. Ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Tuz ve biberle tatlandırın.
  •  Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

BEŞAMEL SOSLU SUCUKLU FIRIN MAKARNA

Malzemeler:

  •  Yarım paket makarna
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  3 yemek kaşığı margarin
  •  1,5 yemek kaşığı un
  •  3 su bardağı süt
  •  1 yumurta
  •  1 su bardağı kaşar rendesi
  •  1 parmak sucuk
  •  1 domates

Hazırlanması:
 

  •  Tencereye suyu koyup kaynatın.
  •  Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın.
  •  Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
  •  En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.
  •  Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
  •  Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin.
  •  Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
  •  Pişince, süzüp geniş bir kaseye alın.
  •  Beşamel sosu ekleyip karıştırın.
  •  Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  •  En son hafif kızartılmış sucukları ekleyin.
  •  Tüm karışımı dikdörtgen pyrex’e döşeyin.
  •  Üzerine kalan kaşar rendesini serpin.
  •  En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin.
  •  175 C fırında pişirin.

ÇİKOLATALI AYVA TATLISI

Malzemeler:

  •  3 adet ayva
  •  1-1,5 su bardağı şeker
  •  1 su bardağı su

üzeri için;

ceviz, kaymak, krem şanti veya dondurma

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin. Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak serpin.Bitter çikolatayı benmar usulü eritip açışkan bir kıvama gelene kadar içine süt ilave edin. Tatlıların üzerine önce çikolata sos gezdirip sonra da biraz dövülmüş ceviz serpin.

 

Afiyet olsun ...